Tosca Spose

17_Capri_1780

U ulici Via Farini, srcu nekadašnjeg jezgra Bolonje, 20-ih godina prošlog veka bila je smeštena krojačka radnja De Maria gde su se mogli naći najbolji francuski modeli u stilu haute couture. Ova veličanstvena tradicija je nastavljena jer se u prostoru čuvene radionice danas nalazi atelje Tosca Spose.

Elizabeta Garufi, vlasnica ateljea i stilistkinja, od 1993. sa velikom posvećenošću radi na novim modelima venčanica. Njen stil se gradio još od malih nogu, kada se kao devojčica igrala u krojačkom salonu svoje majke Toske. Njen atelje je svojevrsna laboratorija u kojoj, nakon istraživanja i eksperimentisanja, utiske iz sveta oko sebe pretvara u oblik i boju. U svakoj od kreacija moći ćete da prepoznate elemente arhitekture, njene večite inspiracije.

Iz kolekcije Postcards from Italy predstavljamo vam haljinu Capri, koja svojom raskošnom suknjom od žakard svile, širokim V-izrezom i upečatljivom mašnom podseća na zlatno doba 60-ih i dive poput Odri Hepbern, Merilin Monro i Sofije Loren. Šarmantan detalj na haljini su džepovi.

17_Capri_1728